Vad gör jag när jag inte lagar?

Hej allihop! Hur mår ni? 

För mig är det bråda dagar nu för tiden. Dessutom har min mobil totalhavererat (börjar tro att den är bortom lagning…), vilket inte direkt hjälper. Det är mycket som händer i livet – men vad? Jag tänkte skriva lite om vad jag gör när jag inte lagar saker!

Foto: Olof Åström

I grunden är jag ju kemist, men eftersom jag utbildade mig utomlands (St Andrews, Skottland) var det svårt för mig att få jobb när jag kom hem till Sverige. Till sist har jag landat som kommunikatör för en klimatkalkylator som heter Svalna, som räknar ut ens klimatpåverkan baserat på vad man köper. Det är superroligt – jag får intervjua intressanta och inspirerande personer, har världens bästa kollegor och jag jobbar ungefär en dag i veckan, vilket är perfekt för mig. Jag föreläser även för om klimat och konsumtion, och påverkansarbete. Typ så! Världens bästa jobb tycker jag!

När jag inte jobbar engagerar jag mig ideellt i miljöfrågor. Jag är moderator i Klimatklubben på Facebook, är lite involverad i Biologiska mångfaldens dag 22 maj (men mer ska det bli), och är aktiv i gruppen Vi håller oss på jorden. Allt detta är det jag lägger större delen av min tid på.

Kort sagt – det mesta jag gör handlar om att försöka ta hand om jorden och allt som lever i den. Jag lever enligt devisen “mer fest än protest”. Jag tror vi måste visa vad vi vill ha och sträva mot det, hellre än att motsätta oss och klaga på det vi vill bort ifrån. Att själva skapa den värld vi vill se. Det är vad jag knåpar med nu under min stund på jorden.

Så vilka är ni?! Jag är så nyfiken på er som läser! Vad heter ni, var bort ni, och vad är viktigt för er? Skriv gärna i kommentarerna!

Tack för att ni läste! ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *