Vad kan man laga?

Hej på er! Har ni haft en bra helg?

Jag vill passa på att rikta ett jättetack till er för den enorma respons jag fått sen jag drog igång bloggen! Så många har hört av sig och gillat och delat och berättat att de gillar idéen. Det gör mig själaglad och känns så roligt att fler än jag verkar tycka det är kul att själv kunna fixa sina saker. TACK! <3

Min helg har varit helt fantastisk. Jag har tillbringat den på konferens i Malmö med något som kallas Omställningsnätverket. Omställningsnätverket är en bred rörelse som strävar efter att på olika sätt skapa ett hållbart samhälle, med mycket fokus på en levande landsbygd, självförsörjning och personlig hållbarhet. Att vi måste ta hand om oss själva så väl som vår omvärld. Sällan har jag träffat människor med så mycket kreativitet, intelligens, nyfikenhet och driv!

Under konferensen pratade jag mycket med människor om vad det innebär att laga, att fixa och reparera. Lagning skulle kunna appliceras på så mycket, och att utforska det är också en tanke och en önskan jag har med den här bloggen.

Ofta är det är inte bara prylar som vi pratar om att laga. Det finns initiativ med namn som “Fixa naturen”, där naturen ses lite som något som gått sönder, som ska repareras (av oss). Vi talar om människor som haft en tuff period eller uppväxt, som går igenom svårigheter som sorg, depression eller utbrändhet som “trasiga”. Men är de det? Ska de i så fall lagas eller fixas? Hur, och när?

Hur är lagning och läkning relaterat? Är det skillnad mellan ett brutet ben och ett brustet hjärta? Vad innebär “reparation” och vad vinner eller förlorar man på att se på en process som just det?

Är helt och funktionsdugligt alltid att sträva efter, eller kan vissa saker få vara kantstötta och sönder?

Om detta har många tankar väckts, inte minst under helgen. Jag hoppas kunna dela dem med er i lite mer strukturerad form snart. I veckan ska jag förhoppningsvis ge mig på att räta ut veck i läderskor, rädda en bok som hamnat i vatten och såklart avslöja hur man tacklar svettfläckar. 😉

Vad har du för tankar om lagning? Vad tycker du att man kan laga? Ska vissa saker få förbli lite nötta eller inte?

Tack för att ni läste! Ha det så bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *