Lögardag och lagardag

I Lund lägger vi inte två strån i kors just nu. Den här helgen har min kraft räckt åt att bada badkar (ja ni hör ju) och att slölaga pappas fjällrävenjacka, vilken varit trasig sen jag övertog den.

Fickan har lossnat. Lätt lagat med gammal hederlig nål och tråd.

Använde blå tråd pga had no fucks to give. Ärligt talat är det sällan jag bryr mig om hur mina kläder ser ut. Det jag har på mig på bilden är en jeansskjorta från en kompis freeshop (som jag dock älskar), tishan hittad i en soppåse för ett par dagar sen.

Att laga ger sån ro. Om man är en skärmknarkare som jag – som jobbar med sociala medier och modererar facebookgrupper – är makligt, monotont handarbete en lisa. Blicken fastnålad på ett och samma, sakta andetag i stadig rytm.

Det står i bjärt kontrast till hur jag brukar fladdra runt. Att en stund få släppa taget om de tusen tankar som susar i huvudet, all kontroll jag känner att jag måste ha, och bara göra en sak. Det är jag otroligt dålig på. Att slippa producera och prestera och presentera. Bara göra litet pyssel för mig själv, min egen skull.

Varför gör man inte detta oftare? Läker sig själv samtidigt som man lagar annat. Man borde kanske starta en syjunta? Har ni något liknande?

Hoppas ni har haft en vilsam, härlig helg och är laddade inför veckan. Tack för att ni läste! ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *