Laga en brödrost

Hej allihop!

I fredags brast mitt tålamod efter en slitsam vecka. Jag rafsade ihop mina saker och slängde på ett tåg hem till morsan och farsan. Har hängt med kompis, gosat katt och häst, lekt med syskonbarn och skådat fågel.

Väl i Växjö visade det sig att brödrosten var sönder. Handtaget ville liksom inte stanna nere när man tryckte ner det. Perfekt.

  1. Nu sku det lagas. Jag började med att skruva loss bakstycket på rosten genom att lossa de fyra skruvar i hörnen det satt fast med. 

2. Sen visade det sig att det lilla handtaget var fastlimmat så att man inte kunde få av kåpan?? Så jävla dumt. Jag orkar inte. Mer om varför saker limmas, om prylars livslängd och planerat åldrande kommer inom kort! Men nu blev till att ta fram en liten såg.

Så.

3. När kåpan var av blev problemet snabbt tydligt. Det låg en präktig hög av smulor på elektromagneten som håller spaken nere (metallisk, randig kvadrat på bilden), så att kontakten inte blev tillräcklig. Sopade väck smulor = fungerande brödrost!!

Sen var det bara att skruva fast kåpan igen. Klart!

Förra veckan gästade jag Hållbarhetsgäris instagramkonto förresten! Superbra konto – in och följ för att läsa mina funderingar om konsumtion, natur, och engagemang, och för hållbarhetstankar och -tips från andra kloka personer.

Imorgon gör jag även podcast-debut i den helt fantastiska podcasten Steg för steg – Inspiration för en hållbar livsstil med Tess Waltenburg! Avsnittet hittar ni här. Så otroligt kul att få vara med. Tess är dessutom världens mysigaste, roligaste person. Tänk att få göra sånt här va?!

Tack för att ni läste! ♥

Ett svar på ”Laga en brödrost”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *